Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Hírek

Augusztustól felgyorsulhat a napelemes rendszerek megtérülési ideje

A fejünk felett tornyosuló energiaválság egyre inkább ösztönzi a lakosságot a megújuló energiaforrások számbavételére. Ezek közül is kiemelkedik a napenergia hasznosítása. Az elmúlt évtizedek alatt sokat fejlődött maga a technoklógia, a felhasznált eszközök élettartama, és hatékonysága is. 

A cikkből kiderül, miként befolyásolja a megtérülést a rezsicsökkentés részleges kivezetése.

Mi a különbség egy okosotthon és egy intelligens épület között?

Okosotthon, okos épület, intelligens épület. Míg néhány éve ezekről a kifejezésekről alig hallott idehaza bárki, manapság egyre több fórumon találkozhatunk velük. Azzal együtt, hogy sajnos gyakori jelenség a fogalmak keverése.

Egy okosotthon hozzáadott értéke a nyári időszakban

Bár egy okosotthon évszaktól és szezonalitástól függetlenül is sokféle módon hasznosítható, nyáron hatványozottan érvényesülhetnek az előnyei. A falakon belül és kívül egyaránt, akár még nyaralás közben is. Ezekről szól aktuális írásunk:

Beszédes statisztikák és érdekességek az okosotthonok előnyeiről

Ebben a cikkben néhány izgalmas statisztikai adatot gyűjtöttünk össze az intelligens épületek hasznosítási lehetőségeiről. Beszédes adatokról van szó, amelyek hűen tükrözik, mekkora potenciál is rejlik az okostechnológia hasznosításában az otthonunk minden szegletében.

Gyakran felmerülő kérdések intelligens otthon tervezés előtt - válaszokkal Ebben a cikkben a legtöbbször felmerülő kérdéseket válaszoltuk meg, amelyekkel gyakran találkozunk az intelligens épületek és otthonok témakörét tekintve. 

Összefoglaltuk hozzájuk a válaszokat is, méghozzá gyakorlatias megközelítéssel, remélhetőleg ezáltal is támogatva a megvalósítást.

Kérdések és válaszok a napelem rendszerek használatáról, telepítéséről

Melyek azok a kérdések, amelyek jogosan jutnak eszünkbe napelem rendszer telepítésén gondolkodva? Illetve milyen racionális válasz adható ezekre a kérdésekre? A cikkből máris kiderülnek a részletek, remélhetőleg ezáltal is megkönnyítve a döntéshozatalt.

Mit jelent és milyen előnyökkel járhat egy okos kert kialakítása?

Mit jelent az okos kert fogalma és miben rejlik a lényege? Melyek azok az előnyök és érvek, amelyek fényében indokolt lehet fontolóra venni az okos kert kialakításának a lehetőségét? A cikkből nemcsak a válaszok ismerhetők fel, hanem a gyakorlati megvalósításhoz is adunk tippeket.

Intelligens nyaralók

Jön a nyár, vagyis kezdődhet a hétvégi házak felkészítése a nyári időszakra!

Gondolt már arra, hogy modernizálja nyaralóját?

2022-es otthon trend, ami a járvány hatására alakult ki (folytatás)

Olvastad előző cikkünket?

2022-es otthon trend, ami a járvány hatására alakult ki

"A világjárvány sok embert arra kényszerített, hogy újraértékeljék, mi a legfontosabb az életükben és az otthonukban." - mondja Amanda Pendleton, a Zillow otthontrendek szakértője. "Sokak számára 2022 az a pillanat, amikor elkezdenek élni ezekkel az értékekkel. Ez lehet a fenntartható otthoni jellemzőkbe való befektetés, a jólétet szem előtt tartó tér kialakítása, vagy a kényelem és a funkcionalitás a magas stílus helyett."

2022-es otthon trend, ami a járvány hatására alakult ki

A Covid-19 járványt követően várható volt, hogy az elkövetkezendő években a lakástulajdonosok olyan projektekbe és funkciókba fektetnek be, amelyek otthonukat kényelmessé és nyugodttá, energikussá és inspirálóvá, biztonságossá és egészségessé varázsolja. Vagyis olyan otthont teremtenek maguknak, ahol egy újabb járvány következtében, vagy a mostaninak az elhúzódása esetén is kényelmesen elboldogulhatnak.