Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Egy okosotthon hozzáadott értéke a nyári időszakban

Egy okosotthon hozzáadott értéke a nyári időszakban

Bár egy okosotthon évszaktól és szezonalitástól függetlenül is sokféle módon hasznosítható, nyáron hatványozottan érvényesülhetnek az előnyei. A falakon belül és kívül egyaránt, akár még nyaralás közben is. Ezekről szól aktuális írásunk:

Hogy mégis miként? Pontosan erre a kérdésre mutatunk gyakorlatias válaszokat a bejegyzés keretei között. Bízunk benne, hogy ezzel némi ötletet és plusz motivációt tudunk biztosítani a megvalósításhoz. Következzenek tehát a részletek.

Az okosotthon és az okos világítás megléte nyáron - plusz előny

Egyrészt a használat kényelme, másrészt a világítás költségvonzata miatt. Legyen szó akár beltéri, akár kültéri felhasználásról. Nyáron, amikor a leghosszabbak a nappalok, különösen lényeges racionalizálni a világítás működését.

Az okos világításvezérlés felhasználóbarát eszközei ebben hathatós segítséget jelenthetnek. Kiegészítve némi tudatos tervezéssel. Ennek köszönhetően, a beltér megvilágítása, vagy akár a kert és az otthon külső megvilágítása is kedvező költséghatékonyság mellett valósulhat meg.A különböző zónákban, szobákban, helységekben előre meghatározott módon kapcsolódnak fel, illetve le a világítóeszközök. Ez kombinálható mozgásérzékelőkkel is, ami akár a riasztórendszerrel is összeköthető. 

Nem megfeledkezve a kényelmi faktorról, amely akár a megfelelő távirányítót beszerezve, vagy akár okostelefonról is megvalósulhat.

okos otthon világítás vezérlés - hellofuturekft.hu

Az okosotthon hasznosulási lehetőségei a nyaralás alatt

Ki ne vágyna utazásra, kikapcsolódásra és feltöltődésre a tikkasztó nyári hőségben? Igen ám, viszont az otthon zavartalan biztonságára és funkcionalitására ilyenkor sem árthat gondolni. Okos megoldásokkal pedig a megvalósítás sem jelenthet gondot.

Például olyan formában, hogy akár távolról is bekapcsoljuk estére a világítást. Ez hatékonyan tarthatja távol az illetékteleneket, akik ugyebár nem kifejezetten kedvelik az erősen kivilágított célpontokat. Ennélfogva a beltér és a kültér okos megvilágítása akár védelmi funkciót is betölthet.

De ugyanúgy hozzáadott értékkel bírhat a kert környezetének a távoli gondozása. Olyannyira, hogy rögvest kitérünk ennek a részleteire.

okosotthon vezérlés - mobiltelefonról is - hellofuturekft.hu

Nyáron a kert karbantartása is megoldandó feladat

Ott van például feladatként a fű rendszeres nyírása, vagy pedig a pázsit, a virágok és az egyéb növények öntözése. Ha nem akarjuk, hogy a megérdemelt pihenés helyett folyton a kertben töltsük az időt, jobban megéri okos megoldásokkal kiszervezni a munkát.

Sőt, egy-egy praktikus okos fűnyíróval, a locsolást elősegítő okos berendezéssel és az okos kert egyéb praktikus megoldásaival akár nyaralás közben is rendben tudhatjuk magát a kertet. Azzal a nem elhanyagolható előnnyel együtt, hogy a munka optimális energiafelhasználás mellett készülhet el.

robotfűnyíró. Takarékos, okos megoldás a kert gondozásához - hellofuturekft.hu

A témához kapcsolódó korábbi cikkünket olvastad már?

Kattints a részletekhez: Mit jelent és milyen előnyökkel járhat egy okos kert kialakítása?

Tartalomhoz tartozó címkék: okos kert robotfűnyíró okos otthon